Alexander المدير العام
عدد المساهمات : 120 نقاط : 225 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 07/06/2011
| موضوع: طريقة عمل الفتة الإثنين 13 يونيو 2011 - 18:32 | |
| المقادير:
1/2 كيلو لحم ضانى(لحم غنم ) بالعظم بهارات (عود قرفة وحبان ومستكة وملح وفلفل )+بصلة وحبة طماطم 2 رغيف خبز كبير محمص ومكسر قطع صغيرة 3 كوب ارز مصري ابيض مطبوخ (الطريقة العادية لطهى الارز) مقادير التقلية :
1- التقلية بالصلصة 3 فص ثوم مفروم 1/2 كوب خل + 1/2 كوب مرقة اللحم 1 كوب عصير طماطم ملح وفلفل 2- التقلية البيضاء بدون صلصة (نفس المقادير السابقة بدون الصلصة ولكن نزود 1/2 كوب مرقة ) طريقة التقلية :
- نضع الزيت على النار ونحمر فيه الثوم وعندما يصبح لونه ذهبى نضيف الخل والشوربة بعد ان نكون خلطناهم سويا - - - - نضيف الملح والفلفل ونراعى نسبة الملح فى الاكلة كلها ونضيف عصير الطماطم ونتركها تغلى حتى تتسبك الطماطم نزود شوية شوربة . - اما التقلية اللى من غير طماطم هى نفس الخطوات ولكن لا نضيف عصير الطماطم بس نزود الشوربة ونطفى النار عليها بعد ماتغلى. الطريقة :
- تسلق اللحمة فى الماء المغلى مع اضافة كل البهارات المرفقة حتى تنضج تماما فى صينية بيركس نكسر الخبز المحمص ويوضع فى الصينية . - نصب عليه تقريبا 4 كوب مرقة ساخنة جدا ونتركها حتى تتشرب المرقة وبعدين نضيف قليل من التقلية على الخبز. - نضيف الارز المسلوق واذا لاحظتى ان الخبز محتاج مزيد من المرقة انتى وراحتك . - المهم بعد اضافة الارز نصب باقى التقلية على وجه الطبق ونحمر اللحمة المسلوقة فى السمن وترص على الوجه | |
|
عـبـق الـزهـور عضو جديد
عدد المساهمات : 7 نقاط : 7 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 12/07/2011
| موضوع: رد: طريقة عمل الفتة الثلاثاء 12 يوليو 2011 - 20:02 | |
|
شكرا لك على الطرح الرااائع ...
| |
|
Alexander المدير العام
عدد المساهمات : 120 نقاط : 225 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 07/06/2011
| موضوع: رد: طريقة عمل الفتة السبت 24 سبتمبر 2011 - 17:37 | |
| | |
|