Alexander المدير العام
عدد المساهمات : 120 نقاط : 225 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 07/06/2011
| موضوع: الكشرى المصرى الإثنين 13 يونيو 2011 - 18:36 | |
| المقادير
مكرونه صغيره مسلوقه
ارز ابيض
شعريه
حلقات بصل
ملعقه دقيق
صلصه صماطم
عدس بجبه او اصفر
ثوم
زيت
الطريقه
تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت
وتصفى وترفع على ورق ماص
يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر
فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج
نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت
من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون
نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق
ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا لعمل الصلصه
ناخود مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر
فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات
والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك
لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه
والقليل من الخل
طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم
صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه | |
|
رحمة من الله عضو جديد
عدد المساهمات : 5 نقاط : 5 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 13/07/2011
| موضوع: رد: الكشرى المصرى الأربعاء 13 يوليو 2011 - 18:40 | |
| مشكور على اشهر اكلة فى مصر
وهى نفس الطريقة اللى انا بعملها
| |
|
تهي تهي عضو جديد
عدد المساهمات : 7 نقاط : 11 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 13/07/2011
| موضوع: رد: الكشرى المصرى الأربعاء 13 يوليو 2011 - 21:53 | |
| مشكور صراحه اول مرة اعرف مقادير الكشري ان شاء الله بنجربه ونشوف | |
|
مازن عضو جديد
عدد المساهمات : 25 نقاط : 73 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 14/07/2011
| موضوع: رد: الكشرى المصرى الجمعة 15 يوليو 2011 - 20:34 | |
| | |
|